Verdensbilleder 2012

Thailand, d. 2.-4. juni 2012

I 2012 slår Aarhus City igen dørene op til endnu en spændende udgave af Verdensbilleder. Sæt allerede nu kryds i kalenderen i dagene fra den 2.-4. juni og glæd dig til endnu en traditionsrig event i hjertet af Aarhus, hvor mere end 100.000 mennesker mødes til fest, farver, spændende oplevelser og gode shoppingtilbud!

Husk midnatsåbent mandag d. 4. juni.

Baggrund:
Kultur-, rejse- og shoppingarrangementet ”Verdensbilleder” i Aarhus er blevet en årlig fast tradition for borgerne i Aarhus og det øvrige Øst- og Midtjylland. Hvert år besøger langt over 100.000 kunder eventen for at opleve den gode stemning, kulturtemaet samt for at shoppe. I forlængelse af Kommunens nedsatte tænketank om at forene shopping og kultur, vil Verdensbilleder igen i 2012 sætte yderligere fokus på det kulturelle aspekt med årets tema som udgangspunkt.

Temaet:
I 2012 er temaet Thailand.
Da mongolernes kontrol over Silkevejen var forsvundet i det 15. århundrede, søgte europæerne efter nye veje til at nå de rige østasiatiske markeder. Samtidigt havde den europæiske skibsteknologi nået et niveau, der gjorde oceanhandel mulig. Det stod for starten klart at den som kunne finde en direkte handelsrute til Asien kunne opnå fantastiske rigdomme.

Til Verdensbilleder 2012 fokuseres der på Thailand, der indgik i denne handelsrute – både kulturelt, men også handelsmæssigt.

I et tæt samarbejde med Den Thailandske Ambassade, Thailands Turistkontor, Det Thailandske General Konsulat og Thai Airways International tænkes der i Aarhus City dannet forskellige thailandsk-inspirerede områder. Der lægges især vægt på det kulturelle aspekt, men også den historiske del, hvor europæerne importerede en lang række af deres produkter.

Formålet er at gøre udvalgte områder i Aarhus så autentiske som muligt og indrage thailandsk kultur, mad, musik, dans og anden underholdning i byrummet.

I 2012 vil Verdensbilleder endnu engang strække sig over flere dage med en åbningsevent lørdag den 2. juni. Den 3. juni vil være optaktsdagen til den 4. juni, som er dagen, hvor hele Verdensbilleder kulminerer med aktiviteter på torve, pladser og gader samt i butikkerne i Aarhus City, som denne dag vil holde åbent helt til kl. 24.00.

Byens nye brand ”Aarhus – Danish for Progress” tænkes implementeret som et visuelt ikon i markedsføringen under titlen ”Explore the World with Aarhus”.

For spørgsmål og yderligere information, kontakt venligst direktør Claus Bech, Aarhus City Forening: cb@aarhus-city.dk eller +45 86 13 75 00 eller projektkoordinator Safi Hansen Yahiya, Global Life/Global Decor : 86 13 75 00.

Aarhus City Forening      Dokk1, Hack Kampmanns Plads 2, Niveau 3      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk