CLIMATE PLANET 2017

climateplanet_06_cloudlogo

Der venter dig en af nyere tids største teknologiske oplevelser med fokus på Jordens klima, når “CLIMATE PLANET” lander i Aarhus 3. juni 2017.

En gigantisk jordklode vil indtage Aarhus som en meteor, der er landet fra himlen. Inde i den vil du kunne opleve én af nyere tids største teknologiske oplevelser med fokus på Jordens klima. Det hele sker i forbindelse med, at Aarhus er udnævnt Europæisk Kulturhovedstad i 2017.

I midten af den enorme globeformede konstruktion vil endnu en globe, med en diameter på 4 meter, hænge svævende i rummet. Via live-transmissioner fra satellitter vil denne globe vise Jorden i real time, som den ser ud fra rummet. Og ikke nok med det – CLIMATE PLANET er lagret med globale vejrdata, indsamlet siden 1905, og kan vise Jordens klimaudvikling siden dengang og videre ud i fremtiden – en fremtid som afhænger af vores handlinger nu, men som vi i fællesskab kan gøre til en smuk fremtid for vores planet. CLIMATE PLANET er udviklet i samarbejde med NASA med det formål at skabe et samlet overblik over og fokus på klimasituationen på hele kloden.

Rammerne om den imponerende vejrglobe, CLIMATE PLANET, er en gigantisk globeformet konstruktion, hvor den udvendigt printes med et knivskarpt billede af Jordens overflade, som i sig selv bliver en spektakulær og iøjnefaldende installation i byens rum.

CLIMATE PLANET vil være åben for offentligheden i de 6 uger, hvor skolerne holder sommerferie. Det vil i denne periode være muligt at se en ca. 40 minutters forestilling med vejrgloben, hvor blandt andet klimaudviklingen visualiseres i et forløb fra før industrialiseringen til langt ud i fremtiden. Før og efter skolernes sommerferie arrangeres specialarrangementer for skoler, uddannelsesinstitutioner samt kommercielle partnere og sponsorer.

Se mere om CLIMATE PLANET HER og køb allerede nu billetter HER.

 

Aarhus City Forening      Dokk1, Hack Kampmanns Plads 2, Niveau 3      8000 Aarhus C      Telefon 86 13 75 00      mail@aarhus-city.dk